Hírek, programok
Borászat
Vengéglátóhelyek
Gasztronómia
Kulinária
Receptek
Gasztronómiai fesztiválok
Idegenforgalmi adatbázis
Jeles ünnepeink
Videók
Bor és környéke
Vendéglátó marketing
Oldaltérkép
 
 
 Facebook Twitter email

 

 

Kérjük támogassa oldalunkat!

Ha tetszik és hasznosnak ítéli oldalunkat, valamint rendelkezik PayPal számlával, kérjük támogasson bennünket 1000 Ft-tal!


Köszönjük!

Cimkefelhő

by Zaragoza Online

Új kávéfogyasztási trendek Bécsben PDF Nyomtat Email
Új kávéfogyasztási trendek Bécsben - 5.0 out of 5 based on 1 vote
( 1 Vote )
Írta: Horváth Zoltán   
2015 február 12., csütörtök 17:13

Új kávéfogyasztási trendek Bécsben
A bécsi kávé mindig is fogalom volt. Ám mint minden, ez is változik. A mai megszállott kávéimádók és a huszonéves internetfüggők körében nem a romantikus nosztalgikus bécsi kávéház-érzés dívik, ők már más megközelítésből tekintenek e forró fekete italra.

Forrás: turizmus.com

A kaffeemik nevű üzlet minden hónapban más és más fajta és másképpen pörkölt kávéval rukkol ki. Ezeket a különleges termékeket online is meg lehet rendelni, és csomagként megkapni, de ha úgy tetszik, el is lehet zarándokolni érte a Zollergassén lévő kis boltba. Bécsben kávéegyetem, vagy ha úgy tetszik, felsőfokú iskola is működik, profiknak és simán csak megszállottaknak: a Vienna School of Coffee elsősorban barista mestereket képez.

Az osztrák fővárosban egymás után nyílnak a fiatalok által üzemeltetett multi-kulti, trendi kis kávézók, mint a Kaffeemodul, ez a szűk kis üzlethelyiségben üzemelő minimalista üzlet, de szemléletében hasonló a CafféCouture, a Coffee Pirates vagy a POC, a People on Caffeine. Jonas Reindl kávébárjában késő éjjelig hozzájuthatunk egy kis frissítő forró italhoz.

Az Espressomobil Coffeebar egy egészen pici kávézó a Grinzing egyik villamos megállójában, ahonnan a legtöbben magukkal viszik forró kávéjukat, amelyet egyedi recept alapján készítenek el. Ma már a város számos pontján léteznek ezek a kicsi kávébárok, amelyeknek semmi köze nincs az újságolvasás közben, kényelmes fotelben, lassan elkortyolgatott melanzsnak...
Új kávéfogyasztási trendek Bécsben
 

További cikkek a Hírek kategóriából

Megvan Közép-Európa legjobb olasz étterme 17 július 2018

Black Mamba és Wonder Kompót: újra félegyházi sörfesztivál 16 július 2018

Tálaltak a magyar szakácsok a malajziai világdöntőn (frissítve) 16 július 2018

Légli Ottó: a borturizmus új dimenzióját hozhatja a gasztroturizmus fejlődése 16 július 2018

Tíz tonna halból hány adag halászlé készül? 12 július 2018

Átadták a 2018. évi Országos Borverseny díjait 11 július 2018

50 ezer vendégéjszakát hozhat a Sárkányhajó VB 27 június 2018

Megint Modenáig kell menni a legjobb étteremért 21 június 2018

Munkácsy torta után csabai süteményverseny 20 június 2018

III. Debrecziner Gourmet Fesztivál 18 június 2018

Antal Pincészet Baja - Antalvin Kft.

Barátcsuha Borház Balatonakali, Nagy Imre borász. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Olaszrizling, Rajnai rizling, Szűrkebarát, Muskat ottonel, Rose, Merlot

Béla Borászat Imrehegy. A Béla Borászat minőségi palackozott borai: Riesling, Olaszrizling, Nektár, Cserszegi Fuszeres, Cabernet Cuvée, Kékfrankos, Pinot Noir - Kékfrankos Rose

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Varsányi Pince Verpelét. A Varsányi Pince bemutatkozó oldala. Boraink: Verpeléti Muskotály, Debrői Hárslevelű. Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

 

Mentés