Hírek, programok
Borászat
Vengéglátóhelyek
Gasztronómia
Kulinária
Receptek
Gasztronómiai fesztiválok
Idegenforgalmi adatbázis
Jeles ünnepeink
Videók
Bor és környéke
Vendéglátó marketing
Oldaltérkép
 
 
 Facebook Twitter email

 

 

Kérjük támogassa oldalunkat!

Ha tetszik és hasznosnak ítéli oldalunkat, valamint rendelkezik PayPal számlával, kérjük támogasson bennünket 1000 Ft-tal!


Köszönjük!

Cimkefelhő

by Zaragoza Online

Húsvéti Sonkaszegő Fesztivál Esztergomban PDF Nyomtat Email
Húsvéti Sonkaszegő Fesztivál Esztergomban - 5.0 out of 5 based on 1 vote
( 1 Vote )
Írta: Horváth Zoltán   
2015 április 03., péntek 15:01

Húsvéti Sonkaszegő Fesztivál Esztergomban
A tavalyi sikerre való tekintettel az idén is megrendezésre kerül Esztergom önkormányzatának támogatásával a Húsvéti Sonkaszegő Fesztivál.

Forrás: turizmus.com

A Bazilikában nagyheti szertartások, a Prímás Pince mellett pedig húsvéti sokadalom várja 2015. április 4. és 6. között a vendégeket.

A keresztény hagyományok mellett, a húsvéti népszokások is megelevenednek a rendezvény 3 napja alatt, melyhez interaktív kézműves programok és tematikus gyermekprogramok is csatlakoznak a hosszú hétvégén.

Húsvéttal véget ér a nagyböjt és egyben a hústól való tartózkodás.  Erre utal az ünnep magyar neve és erre utal a fesztivál nagyszínpadán vasárnap 14:00-kor kezdődő sonkaszentelés és sonkaszegés.  A húsvéti ételek, a sonka, a kalács, a torma, a tojás füles kosarakban történő húsvétvasárnapi megszentelése régi népi hagyomány, amely Jézus csodálatos kenyérszaporítására és az utolsó vacsorára utal.

Húsvéttal a nagyböjtöt jellemző elmélyülés és lemondás időszaka után a feltámadás, a tavasz és az élet öröm ünneplése kerül előtérbe.  A nagyszínpadon számos hazai és külföldi sztárvendég gondoskodik arról, hogy a tavalyi évhez hasonlóan mindenki megtalálhassa a kedvére valót.

Szombaton Dani bohóc, a Triász, Török Ádám, Neoton és Abaházi Csaba lép színpadra.

Vasárnap Pulzus gyermek műsor, a Twinnerek (Ikrek), a Nyughatatlan, a Maszkura és Tücsökraj, valamint a Balkán Fanatik szórakoztatja majd a közönséget.

Húsvét hétfőn a Rockforse gyerek zenekar, a jó Laci betyár, Bódi Csabi, Monita, Varga Viktor és Péter Sramek, valamint a ZENEkar zárja a rendezvény utolsó napját.

A Prímás Pincében bebarangolhatja a Kárpát-medence borvidékeit, s száznál is több bort kóstolhat. Vasárnap és hétfőn ünnepi büféebéddel és szakképzett óvónővel várják a családokat.

A Gasztro utcában nagyszerű séfek, különleges ételek, a kézműves sétányon tradicionális népi iparművészek, a gyermekszigeten és a rendezvény egész területén pedig interaktív programok várják az ide látogató közönséget.

A rendezvény ingyenesen látogatható.
 

Húsvéti Sonkaszegő Fesztivál Esztergomban
 

További cikkek a Hírek kategóriából

Újra meghódítják Berlint a magyaros ízek 22 január 2018

Budapesten ünnepli a „csillagos” európai gasztronómiát a Michelin 16 január 2018

Ha február, akkor furmint! 11 január 2018

Jamie új budapesti éttermében jártunk 18 december 2017

Bocskorosvargánya és hajdina a győztes hagyományőrző 15 december 2017

Így készül az egyik legfinomabb szaloncukor 15 december 2017

Lezajlott a Bocuse d'Or magyar selejtezője 05 december 2017

A magyar borok idén is meghódíthatják Kínát 14 november 2017

Késői szüret előtt a Béla Borászatban 06 október 2017

Borterasz a badacsonyi Kisfaludy-Házban 02 augusztus 2017

Antal Pincészet Baja - Antalvin Kft.

Barátcsuha Borház Balatonakali, Nagy Imre borász. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Olaszrizling, Rajnai rizling, Szűrkebarát, Muskat ottonel, Rose, Merlot

Béla Borászat Imrehegy. A Béla Borászat minőségi palackozott borai: Riesling, Olaszrizling, Nektár, Cserszegi Fuszeres, Cabernet Cuvée, Kékfrankos, Pinot Noir - Kékfrankos Rose

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Varsányi Pince Verpelét. A Varsányi Pince bemutatkozó oldala. Boraink: Verpeléti Muskotály, Debrői Hárslevelű. Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

 

Mentés