Kétnapos kézműves, népművészeti és gasztronómiai vásárt rendeznek a húsvét jegyében vasárnap és hétfőn a budai Várban.

A forgatag a vár legszebb részein átkígyózó tavaszköszöntő tánccal és a Csillagszemű Táncegyüttes életfaavatásával, gólyalábasok felvonulásával veszi kezdetét.

A Hunyadi-udvar nagyszínpadán a világzene, népzene, néptánc jól ismert képviselői lépnek fel: vasárnap Gryllus Vilmos nyitja a koncertek sorát, de aznap még színpadra lép a Misztrál Együttes és Palya Bea is.

Különleges programnak ígérkezik a Vízbevető Húsvét hétfői néptánctalálkozó, ahol a húsvéti népszokásokat is felelevenítik, a gyerekeknek pedig a Kolompos együttes muzsikál. Délután a Budapesti Történeti Múzeum Gótikus termében Sebestyén Márta és Andrejszki Judit régizene-koncertjére várják az érdeklődőket, az eseményt Szalóki Ági fellépése és táncház zárja majd.

A határon innen és túlról érkező hagyományőrző, kézműves mesterek között bemutatkoznak egyebek mellett a tojáspatkolók, tojásírók és -festők, de lesz mézeskalácsból való tojáskészítés is.

Az egész napos programok mellett regélő meselabirintus és mesekert, hagyományőrző ügyességi játékok, tojásgurítás, tojáskapkodás, húsvéti kézműves alkotóház, játszóház várja a gyerekeket, de újra forog majd a kosaras körhinta is a népi játékok játszótere mellett. Az állatsimogatóban nyuszikkal, bárányokkal barátkozhatnak a gyerekek, de húsvéti fogat is várja a családokat.

A felnőttek a magyar kézműves borterasz, a hagyományos húsvéti fogásokat készítő látványkonyhák és egészséges étkek utcájában válogathatnak.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés