Mórahalmon, a 11. Homokháti Sokadalomban, azon belül is az 5. Mórahalmi Rétesfesztiválon, július 11-13-án sok ezer édes és sós rétest fogyasztottak a vendégek.

A hagyományos, meggyes, túrós és mákos ízek mellett sonkás, csirkemájas, tenger gyümölcseivel töltött és spenótos különlegességeket is kínáltak a rétespultok, közöttük az Antik Rétesház (első felvételünkön). Utóbbi különlegessége, hogy a helyszínen készítik a töltelékeket is, s a látogatók szeme előtt nyújtják, töltik és sütik a finomságokat.

Második felvételünkön a háttérben, mikrofonnal a kezében Elekes Zoltán, a Magyar Fesztiválszövetség elnökhelyettese, a Rétesfesztivál szervezője, középen, kék pólóban Niklai Ákos, az MSZÉSZ első embere, a zsűri elnöke, az előtérben, világos nadrágban Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere gratulál a versenyzőknek.

A látogatók és a zsűri kegyeiért versenyző csapatok között voltak meghívott profik (többek között a Colosseum Hotel Mórahalom , az ArtHotel Szeged, a Choco Hands Manufaktúra és a Metro Áruház Szeged), de voltak igazi amatőrök is, akik legalább olyan különleges ízeket produkáltak, bizonyítva, hogy a réteskészítés benne van sok magyar háziasszony kezében. Olyannyira, hogy 12-én délután, csak úgy hobbiból elkészítettek egy 28,6 m hosszú rétesrudat is…




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés