Harminc fiatal mixer mérte össze tudását az Unicum Kreatív SHOT professzionális koktélversenyen, ahol nemcsak az italok eredetisége, de azok elkészítésének ideje és illatgazdagsága is számított.

A feladat kreatív, szokatlan és innovatív koktélok megalkotása volt, Party Shot és Fine Shot kategóriákban, minimum 2 cl Unicum, illetve Unicum Szilva felhasználásával. Mindezeket úgy kellett elkészíteni, hogy illeszkedjenek a legújabb nemzetközi italtrendekhez. A versenyzőknek mindössze 90 másodperc állt rendelkezésre a saját recept szerinti italok keveréséhez és díszítéséhez. A különféle szirupok, likőrök és más alapanyagok között is feltűnő volt, hogy milyen sok friss gyümölcsöt – ananászt, narancsot, banánt - használtak fel a versenyzők.

Az összpontszám alapján Potó Dávid lett a győztes. Élénk sikere volt Nagy Krisztián Ladies Night nevű kompozíciójának, amelynél az Unicum fanyar zamatát narancsos csokoládélikőrrel és eperpürével szelídítette, majd friss rózsaszirommal tette különlegessé..

A zsűri elnöke Zwack Sándor, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatóságának vezetője volt, a koktélok illatát Zólyomi Zsolt, az ismert és elismert magyar parfüm-orr minősítette. A délutáni, illat- és ízgazdag italversenyt Gulyás Csaba, a Zwack ház italszakértője moderálta.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés