születésének 130. évfordulója alkalmából megjelent a Gundel szakácskönyv új kiadása, melynek célja, hogy hűen bemutassák, hogyan őrzik Gundel Károly örökségét.

A legutolsó Gundel szakácskönyv (Új Magyar Szakácskönyv) is már több mint 10 éve készült, így Merczi Gábor, a Gundel executive séfje csokorba rendezte a legikonikusabb, az étteremben ma is felszolgált fogások eredeti receptjeit és a napjainkat jellemző fogásokat. Az eddigi kiadványok is sok generációt szolgáltak, és a háziasszonyok megbecsült társai voltak a konyhában.

 

 

A Kossuth Kiadó gondozásában, a BBC GoodFood magazin szoros együttműködésével és ajánlásával készült új könyv 70 receptet tartalmaz, melyek törzsét az eredeti, 1937-es szakácskönyv ma is helytálló, csak a legminimálisabban aktualizált receptúrái adják. Az előszót az étteremhez sok szálon kötődő Habsburg György írta, a könyv oldalain bemutatásra kerül a Gundel története, és elismerései, az étteremben megfordult híres vendégek sora, az executive chef és a vezető sommelier portréja.

A Gundel dinasztia története egyet jelent a magyar gasztronómia és a magyar vendéglátás történetével. Gundel Károly megszelídítette a magyar konyhát és ötvözte azt a szélesedő világból érkező behatásokkal, kortársai olyan, a vendéglátást ma is meghatározó személyiségek voltak, mint Sacher, Ritz, Escoffier.

Gundel Károly első szakácskönyve 1937-ben - először csak német nyelven - látta meg a napvilágot Kis Magyar szakácskönyv címmel, elindítva egy új korszakot a magyar gasztronómiában. Ennek a műnek az átdolgozott verziója a magyar szakácsművészet legnagyobb példányszámban, legtöbb nyelven megjelent receptgyűjteménye, első kiadása óta több mint negyven utánnyomást ért meg, és 2,5 millió példányban szolgálta a magyar konyha főzni vágyó szerelmeseit.




 

 

 

Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés