A turisták számára jó hír, hogy a gasztrotéren is dinamikusan fejlődő Székesfehérváron egyre gazdagabb kulináris élmény vár a látogatóra. Nem hagyhatók ki a város nagy kedvencei, a Vörösmarty kocka, Damniczki Balázs fagylaltjai és Somlói Revolúció tortája és a Püspöki Sört a Kézműves sörözőben.

 Forrás: turizmus.com

Több olyan vendéglátóhely is található a városban, amely a tudatos fogyasztó számára maga a kánaán. Közülük is kiemelkedik a „Felelős gasztrohős" címet elnyert Hatpöttyös étterem, ahol kézműves konyhát visznek minőségi helyi alapanyagokkal, és gondolnak az allergiásokra, egészségesen táplálkozókra, vegetáriánusokra egyaránt.

A hagyományos konyha hívei számára a Diófa, a Kiskakas, a Kiskulacs és a Szárcsa étterem kínál izgalmas fogásokat, míg a modern konyha híveit a 67 étterem és a Beat étterem várja. A város büszkeségei egyébként számos díjat is hoztak a városba: a 67 étterem például a Henessy-Dining Guide top 10-es listáján szerepelt, a Diófa és a Szárcsa Rozmaring-díjas lett, a Beatben elismert díjat nyert séf alkot, a püspöki sör készítője pedig elnyerte az Év sörfőzdéje címet a 10. Sörfeszten.

Aki pedig a helyi ízeket, alapanyagokat szeretné megkóstolni, látogasson el a Fejér termékeit kínáló Jancsárkert termelői piacra, ahol ízes finomságokkal találkozhat. Kávézók, cukrászdák várják meleg időben terasszal is a Fő utcán sétálókat, amelyek szintén különleges bor, kávé és desszertkínálattal gazdagodtak az elmúlt időszakban.

Információk Székesfehérvárról: http://turizmus.szekesfehervar.hu/elmenyek




 

Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés