Farsangi mulatság a Vajdahunyadvárban




Tárlatvezetés, családi táncház és néptáncbemutató is színesíti a farsangi mulatság programjait szombaton a budapesti Vajdahunyadvárban, a mezőgazdasági múzeumban.

Az érdeklődők dudaszó mellett sétálhatnak fel az Apostolok tornyába, valamint vezetéssel tekinthetik meg a vadászati és a nemzeti lókiállítást, miután regisztráltak a földszinti információs pultnál - közölte az intézmény az MTI-vel.
A Liszt Ferenc Általános Iskola növendékei néptáncbemutatót tartanak, Fehérné Szabó Eszter délelőtt a Mészáros Gyuri, délután a Panci Manci című népmesét adja elő. A programokat dudás családi táncház és tombolasorsolás színesíti.
A kézműves műhelyben a kisebbek álarcokat, farsangi maszkokat, varázsló süveget, dudát, kicsi kiszebabát készíthetnek, a kukoricás játszóházban lisztet szitálhatnak, kukoricát foszthatnak, morzsolhatnak és darálhatnak az érdeklődők. A farsangi játszóban bárki felöltheti kedvenc jelmezét és részt vehet a felvonuláson, valamint itt készül el az a kiszebáb, amelyet a nap végén az udvaron égetnek el a résztvevők.
A farsangi látványtárban kiderül, hogyan és milyen eszközökkel készítették elődeink a farsangi fánkot, megelevenednek a mezőgazdaság-történeti kiállítás szereplői, a látogatók találkozhatnak például ősemberrel vagy római kori pékleánnyal és kipróbálhatják, hogy milyen egy jurtában az élet.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés