Hírek, programok
Borászat
Vengéglátóhelyek
Gasztronómia
Kulinária
Receptek
Gasztronómiai fesztiválok
Idegenforgalmi adatbázis
Jeles ünnepeink
Videók
Bor és környéke
Vendéglátó marketing
Oldaltérkép
 
 
 Facebook Twitter email

 

 

Kérjük támogassa oldalunkat!

Ha tetszik és hasznosnak ítéli oldalunkat, valamint rendelkezik PayPal számlával, kérjük támogasson bennünket 1000 Ft-tal!


Köszönjük!

Cimkefelhő

by Zaragoza Online

Divat az újbor PDF Nyomtat Email
Divat az újbor - 5.0 out of 5 based on 1 vote
( 1 Vote )
Írta: Horváth Zoltán   
2018 november 13., kedd 14:59

Divat az újbor

Forrás: turizmus.com

A szüret utáni első megmérettetés lesz a november 24-i egynapos Újbor és Sajt Fesztivál, amit szakmai kortyolgatás előz meg.

Az idén 15. alkalommal rendezik meg az Újbor és Sajt Fesztivált. A Vajdahunyad Várban tartandó rendezvényre eddig 300 nevezés érkezett 100 kisebb-nagyobb pincészettől, az italok mellé 150 kisebb és nagyobb sajtüzem hozza el a harapnivalót – jelentették be a november 12-i sajtótájékoztatón. Az idén a Szekszárdi Borvidék,  Győr-Moson-Sopron megye, valamint a Duna Borrégió Borút Egyesület a díszvendég. A rendezvényen  osztják ki az Év Legjobb Újbora, valamint az Év Sajttermelője díjakat is.

Az utóbbi 15 év alatt lettek népszerűek Magyarországon az újborok. A másik érezhető tendencia, hogy ma  már a másodgeneráció van jelen a borászatban, a fiatalok átvették a stafétabotot. A fesztivál zsűrijében is többnyire a fiatalok vannak jelen. Ami az idei termést illeti, az újborok minőségét is befolyásolja majd a rendkívüli időjárás, három héttel előbb szüreteltek a legtöbb helyen.

Divat az újbor
 

További cikkek a Hírek kategóriából

Badacsony, a Gasztrohegy 28 november 2018

Magyarok sütik a legjobb brit kenyeret 06 november 2018

Új trend: alkoholmentes bárok 05 november 2018

Libadalom a Gasztrosétányon 31 október 2018

Felújítják a világ leghíresebb halpiacát 24 október 2018

Már lehet asztalt foglalni a víz alatti étteremben 24 október 2018

Imádják a magyar bort a külföldi turisták 15 október 2018

A piac konyhája és a konyhák piaca 01 október 2018

A legjobb New York-i street food 26 szeptember 2018

Ősi sörfőzdére bukkantak Izraelben 18 szeptember 2018

Antal Pincészet Baja - Antalvin Kft.

Barátcsuha Borház Balatonakali, Nagy Imre borász. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Olaszrizling, Rajnai rizling, Szűrkebarát, Muskat ottonel, Rose, Merlot

Béla Borászat Imrehegy. A Béla Borászat minőségi palackozott borai: Riesling, Olaszrizling, Nektár, Cserszegi Fuszeres, Cabernet Cuvée, Kékfrankos, Pinot Noir - Kékfrankos Rose

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Varsányi Pince Verpelét. A Varsányi Pince bemutatkozó oldala. Boraink: Verpeléti Muskotály, Debrői Hárslevelű. Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

 

Mentés