Több mint kétszáz hazai és külföldi pincészet borai, számos gasztronómiai kiállító kulináris kínálata, koncertek, borkóstolók és további változatos programok várják a 25. Budapest Borfesztiválra látogatókat csütörtöktől vasárnapig a budai Várban.

 Forrás: MTI

A Magyarország legnagyobb borszakmai rendezvényén kiállító számtalan borászat az ország legtöbb borvidékét és szőlőfajtáját megismerteti a közönséggel.

A Pár Borpár című szakmai kóstolókon az előre meghirdetett borpárok bemutatásával, kóstoltatásával a borászok szakmai érdekességeket mutatnak meg a jelentkezőknek saját standjuknál. A Taste of Hungary szakmai program elsődleges célja az, hogy szigorúan válogatott borokon keresztül felhívja a figyelmet a magyar borok sokszínűségére, a helyi szőlőfajták és hazai borstílusok sajátosságaira, tematikusan kialakított kóstolóútvonalak segítségével.

Világzene, népzene, néptánc és jazz egyaránt hallható lesz a borfesztivál színpadain. Pénteken Szabó Balázs Bandája szórakoztatja a közönséget, szombaton pedig ismét megrendezik a Magyar Jazz Napját, melyen zenél Egri János együttese, az Equinox és Borbély Mihály, a Binder Károly Quartet, a Sárik Péter Trió és Berki Tamás, majd az este zárásaként a Budapest Ragtime Band ad koncertet Kelemen Angelikával és Muck Ferenccel. Ezen a napon a Kamaraszínpadon a Balogh Tamás Quartet, majd az Oláh Krisztián Trió koncertezik. Vasárnap a népzenéé és a néptáncé lesz a főszerep: a Kertész Táncegylet, a Vadrózsák Néptáncegyüttes, a Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes, valamint a Fitos Dezső Társulat után a műsort Pál István Szalonna és

Vasárnapra hirdetették meg a szüreti felvonulást, amely a budai Vár utcáin a régmúlt szüreti mulatságait idézi fel. A menetet a borrégiókból érkező, egyedi népviseletben pompázó néptánc- és hagyományőrző együttesek, Magyarország borvidékeinek elöljárói, borrendek, borbarát egyesületek tagjai alkotják.

A Butlers Borkvíz Bár interaktív sátrában számtalan, borral kapcsolatos érdekesség fedezhető fel, a NÉBIH Borászati és Alkoholos Italok Igazgatósága pedig abban segít, hogy bárki megtanulja megkülönböztetni a hibás bort az egészségestől.

A gyerekkel érkezőket szombaton és vasárnap 12 és 18 óra között kézműves foglalkozás várja az Oroszlános udvarban, míg a Spar standján neves hazai borászok közreműködésével tartanak szakmai bemutatókat és borkóstolókat.

Belépőjegyek 3000 forintért kaphatók a helyszínen, illetve a www.aborfesztival.hu honlapon. A napi karszalag tartalmaz egy kristály kóstolópoharat és egy pohártartó tasakot is.




Mentés

Mentés

Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés