Borjour Magnum 150 pincészet boraival




Több mint 150 magyar és külföldi pincészet mintegy 500 bora kóstolható szombaton a 4. Borjour Magnumon; a Millenáris parkba költözött rendezvény idén kiemelt figyelmet fordít az egyik legelismertebb magyar szőlőfajta, a furmint népszerűsítésére.

A Millenárison jobban megközelíthető helyszínre került a Borjour Magnum, a rendezvényre így ráadásul nagyobb közönség is fér be - mondta el az MTI-nek Nagy Sebestyén főszervező, hozzátéve azonban: a látogatói létszámot a kóstolás élvezhetősége érdekében 2500 főben maximálják.
Nőtt a kiállítók száma, több mint 150 pincészet vesz részt legalább három-három tétellel, összesen több mint 500 borral.
Olyan közkedvelt nagy pincészetek, mint a Sauska, a St. Andrea, Vida Péter, Gere Attila vagy a Pannonhalmi Apátsági Pincészet mellett sok kevésbé ismert, felfedeznivaló borászattal is találkozhat a közönség. Emellett olyan nagynevű, de kisebb termelők is jelen lesznek - mint például a somlói Fekete Béla -, akik ritkán mutatják meg boraikat hasonló rendezvényeken.
Nagy Sebestyén beszámolója szerint idén a Borjour Magnum is csatlakozik a Furmint Február kezdeményezéshez, így a tokaji és a somlói termelők egymás mellett kínálják furmintjaikat és egyéb boraikat, de néhány más borvidékről érkező termelőnél is kóstolható majd furmint.
Hangsúlyosabb lesz a külföldi borok jelenléte is - képviselteti magát többek között Chile és Montalcino is -, így elmondható, hogy a Borjour Magnum jó áttekintést nyújt a Magyarországon elérhető külföldi kínálatról.
Változás még, hogy tovább erősödik a gasztronómiai kiállítók jelenléte: a borászatok mellett az idén már mintegy húsz sajtos, sonkás, olivás vagy csokis stand várja az érdeklődőket. Megmarad ellenben a Bornotesz: a Borjour Magnum hagyományos kísérőfüzetében megtalálhatók az összes bemutatott bor analitikai adatai.

 


Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés