Hírek, programok
Borászat
Vengéglátóhelyek
Gasztronómia
Kulinária
Receptek
Gasztronómiai fesztiválok
Idegenforgalmi adatbázis
Jeles ünnepeink
Videók
Bor és környéke
Vendéglátó marketing
Oldaltérkép
 
 
 Facebook Twitter email

 

 

Kérjük támogassa oldalunkat!

Ha tetszik és hasznosnak ítéli oldalunkat, valamint rendelkezik PayPal számlával, kérjük támogasson bennünket 1000 Ft-tal!


Köszönjük!

Cimkefelhő

by Zaragoza Online

Hírek a borászat, gasztronómia és vendéglátás világából
Lezajlott a Bocuse d'Or magyar selejtezője PDF Nyomtat Email
Lezajlott a Bocuse d'Or magyar selejtezője - 5.0 out of 5 based on 1 vote
( 1 Vote )
Írta: Horváth Zoltán   
2017 december 05., kedd 16:03

Lezajlott a Bocuse d'Or magyar selejtezője

Forrás: turizmus.com

December 3-án vasárnap megkezdődött a versenyzés, amelynek a végén kiderül, ki képviseli Magyarországot 2018 júniusában, a Bocuse d'Or európai válogatóján, Torinóban.
Utolsó frissítés: 2017 december 05., kedd 16:07
Bővebben...
 
A magyar borok idén is meghódíthatják Kínát PDF Nyomtat Email
A magyar borok idén is meghódíthatják Kínát - 5.0 out of 5 based on 1 vote
( 1 Vote )
Írta: Horváth Zoltán   
2017 november 14., kedd 14:00

A magyar borok idén is meghódíthatják Kínát

A közösségi bormarketingért is felelős Magyar Turisztikai Ügynökség november 14–16. között részt vesz a ProWine China Nemzetközi Bor és Szeszesital Szakvásáron.

Az MTÜ egyedi, kifejezetten a fogadópiacra tervezett arculati elemekkel felépített, 120 m2-es standon nyújt lehetőséget a 11 társkiállító pincészet borainak bemutatására, információcserére és tárgyalások lebonyolítására. A kiállítási megjelenés mellett a magyar borok idén további exkluzív fórumokon is bemutatkoznak a kínai szakmai közönségnek – tartalmazza az MTÜ közleménye.

A világ egyik legjelentősebb borkiállítás sorozatának kínai állomását, amelynek a Shanghai New International Expo Centre (SNIEC) ad otthont, kizárólag szakmai látogatók (kis- és nagykereskedések, importőrök, vendéglátóiparban tevékenykedő vállalkozások, borszakértők és szakújságírók) keresik fel.

A közösségi magyar stand központi kóstolózónával várja az érdeklődőket, ahol a társkiállítók borait ismerhetik meg a vendégek. Emellett az Ügynökség különböző tematikájú szakszemináriumokkal is szeretné felhívni a szakmai közönség figyelmét a változatos, minőségi magyar borokra. A kurzusok kiemelt célja a világ legegyedibb édesborának, a tokaji aszúnak a bemutatása, emellett a piac jellegzetességéből adódóan a szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a magyar vörösborok promóciójára.

A magyar borokat a balatoni Kristinus Borbirtok, a tokaji Grand Tokaj, a Patricius Borház, a Tarcellier, a Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok, a Zsirai Pincészet, a szekszárdi Vida Pincészet, valamint a villányi Bock Pince, a Csányi Pincészet, a Malatinszky Kúria és a Vylyan Pincészet képviseli Kínában.

Kína, a Magyarországról exportált borok euróban kifejezett értéke szerint, a 9. legnagyobb exportpiacunk. Az eladott mennyiség alapján – hektoliterben kifejezve – pedig a magyar borok 11. legnagyobb felvevőpiacának számít Kína.

Forrás: https://turizmus.com/

 
Késői szüret előtt a Béla Borászatban PDF Nyomtat Email
Késői szüret előtt a Béla Borászatban - 5.0 out of 5 based on 1 vote
( 1 Vote )
Írta: Horváth Zoltán   
2017 október 06., péntek 09:49

2017. október 5-én látogattam el a Bács-kiskun megyei Imrehegyre a Béla Borászat szőlőbirtokára. A pincészet a Kunsági borvidéken található Kecel közelében, mely a borok márkanevét adó dűnékről és persze komoly szakmai, piaci sikereket felmutató borairól nevezetes. A tulajdonossal, Béla Zoltán borásszal jártuk körbe a birtokot, pontosabban annak egy keskeny szeletét, ahol a szőlő még a késői szüretre vár.
A borászat egyik legismertebb, mondhatni zászlós bora a Nektár, mely tulajdonképpen jelentősebb mennyiségben szinte kizárólag itt terem az országban.

Utolsó frissítés: 2017 október 06., péntek 10:32
Bővebben...
 
Borterasz a badacsonyi Kisfaludy-Házban PDF Nyomtat Email
Borterasz a badacsonyi Kisfaludy-Házban - 5.0 out of 5 based on 1 vote
( 1 Vote )
Írta: Horváth Zoltán   
2017 augusztus 02., szerda 14:11

Borterasz a badacsonyi Kisfaludy-Házban

Forrás: Vendéglátás

Tovább bővült Badacsony kínálata, miután a település legmagasabb pontján fekvő Kisfaludy-Ház Étterem megnyitotta Borteraszát, ahol minőségi borokkal és ételekkel élvezhető a páratlan balatoni kilátás.

Bővebben...
 
Dinnyesúlysaccoló-verseny is lesz Ópusztaszeren PDF Nyomtat Email
Dinnyesúlysaccoló-verseny is lesz Ópusztaszeren - 5.0 out of 5 based on 1 vote
( 1 Vote )
Írta: Horváth Zoltán   
2017 augusztus 02., szerda 13:49

Dinnyesúlysaccoló-verseny is lesz Ópusztaszeren

Forrás: MTI

Dinnyenapot rendeznek szombaton az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, a vendégek kóstolhatnak a mézédes gyümölcsből, és az is kiderül, idén ki lesz a legjobb dinnyesúlysaccoló.

Bővebben...
 
Keszegfesztivál és borünnep Badacsonytomajon PDF Nyomtat Email
Keszegfesztivál és borünnep Badacsonytomajon - 5.0 out of 5 based on 1 vote
( 1 Vote )
Írta: Horváth Zoltán   
2017 június 08., csütörtök 13:18

Keszegfesztivál és borünnep Badacsonytomajon

Forrás: turizmus.com

A keszeg a Balaton hala, a kéknyelű a Badacsony bora. Június második hétvégéjén a Keszegfesztivál és A Kéknyelű Virágzás Ünnepe számtalan lehetőséget kínál a finom ételek és a remek nedűk kedvelőinek Badacsonytomajban.

Bővebben...
 
Ötvenféle sör az 5. Veszprémi Sörfesztiválon PDF Nyomtat Email
Ötvenféle sör az 5. Veszprémi Sörfesztiválon - 5.0 out of 5 based on 1 vote
( 1 Vote )
Írta: Horváth Zoltán   
2017 június 02., péntek 13:28

Ötvenféle sör az 5. Veszprémi Sörfesztiválon

Forrás: MTI

Tizenkét kisüzemi sörfőzde és nemzetközi sörgyár csaknem ötvenféle sörével, koncertekkel és gyermekprogramokkal várja az 5. Veszprémi Sörfesztivál a közönséget június 15. és 18. között a Historia Kertben.

Bővebben...
 
Pezsgő Június Nagykóstoló PDF Nyomtat Email
Pezsgő Június Nagykóstoló - 5.0 out of 5 based on 1 vote
( 1 Vote )
Írta: Horváth Zoltán   
2017 június 02., péntek 13:24

Pezsgő Június Nagykóstoló

Forrás: MTI

Több mint 30 magyar és 40 külföldi pincészet mintegy 150 pezsgője, gyöngyöző- és habzóbora várja a látogatókat a Pezsgő Június Nagykóstolón június 10-én, a Corinthia Hotel Budapest termeiben.

Bővebben...
 
Eper és mangalica a Millenárison PDF Nyomtat Email
Eper és mangalica a Millenárison - 5.0 out of 5 based on 1 vote
( 1 Vote )
Írta: Horváth Zoltán   
2017 május 18., csütörtök 13:23

Eper és mangalica a Millenárison

Május 21-ig tart az idei Gourmet Fesztivál, ahol, a magyar sztár séfek mellett ott lesz a szlovén Ana Ros, akit nemrégiben választottak a világ legjobb női séfjének.

Bővebben...
 
Villányi borvidék PDF Nyomtat Email
Villányi borvidék - 5.0 out of 5 based on 1 vote
( 1 Vote )
Írta: Horváth Zoltán   
2017 április 14., péntek 14:39

Villányi borvidék

A Villányi borvidék borait a szakemberek, valamint a fogyasztók, a hazai borpiac kiemelkedő minőségű és legkeresettebb termékei között tartják számon.

Magyarország első teljes értékű eredetvédelmi rendszere itt épült ki. A borturizmus első hazai bástyája a Villány- Siklósi Borút. A térség legerőteljesebb vonzereje a bor.

Bővebben...
 
Magyar ízek húsvéti vására a Várkert Bazárban PDF Nyomtat Email
Magyar ízek húsvéti vására a Várkert Bazárban - 5.0 out of 5 based on 1 vote
( 1 Vote )
Írta: Horváth Zoltán   
2017 április 07., péntek 13:04

Magyar ízek húsvéti vására a Várkert Bazárban

Száz regionális kistermelő mutatja be eredeti forrásból származó termékeit a Magyar ízek húsvéti vásárán szombaton és vasárnap a Várkert Bazárban.

Bővebben...
 
További cikkek...
1 / 97 oldal

Antal Pincészet Baja - Antalvin Kft.

Barátcsuha Borház Balatonakali, Nagy Imre borász. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Olaszrizling, Rajnai rizling, Szűrkebarát, Muskat ottonel, Rose, Merlot

Béla Borászat Imrehegy. A Béla Borászat minőségi palackozott borai: Riesling, Olaszrizling, Nektár, Cserszegi Fuszeres, Cabernet Cuvée, Kékfrankos, Pinot Noir - Kékfrankos Rose

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Varsányi Pince Verpelét. A Varsányi Pince bemutatkozó oldala. Boraink: Verpeléti Muskotály, Debrői Hárslevelű. Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

 

Mentés