I. Borász Futball Európa Bajnokság Magyarországon

I. Borász Futball Európa Bajnokság Magyarországon - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

I. Borász Futball Európa Bajnokság Magyarországon

Magyarországon rendezik az I. Borász Futball Európa Bajnokságot hat ország részvételével. A június 29. és július 3. közötti eseményen a rendező Magyarország mellett Ausztria, Németország, Olaszország, Szlovénia és Svájc versenyez. A nemzetközi torna nemzetközi védnöke Michel Platini, az UEFA elnöke, hazai fővédnöke pedig Bánki Erik, az Országgyűlés Sport- és Turizmusbizottságának elnöke.

A Magyar Borászok Nemzeti Futball Válogatottja az elmúlt években több ország hasonló csapatával vette fel a kapcsolatot, játszott barátságos mérkőzéseket, illetve legutóbb 2010 májusában Olaszországban vett részt nemzetközi tornán. A magyar csapat ezen az eseményen ajánlotta fel, hogy megrendezi az első Eb-t, és várhatóan jövőre Ausztria ad majd otthont a második Európa Bajnokságnak. 2012-ben remélhetőleg már Franciaország, Horvátország, Montenegró és Spanyolország borász csapata is képviselteti magát a nemzetközi mezőnyben.

A csoportmérkőzéseket, valamint az elődöntőket június 29. és július 2. között Villányban, Nagyharsányban, Bólyon, Siklóson, Harkányban, Beremenden rendezik meg. A helyosztó mérkőzést (az 5-6. helyért), a bronzmérkőzést és a döntőt pedig július 3-án Budapesten játsszák a Margitszigeti Atlétikai Centrum pályáján. A mérkőzésekre a belépés díjtalan, minden érdeklődőt várnak.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés