Hírek, programok
Borászat
Vengéglátóhelyek
Gasztronómia
Kulinária
Receptek
Gasztronómiai fesztiválok
Idegenforgalmi adatbázis
Jeles ünnepeink
Videók
Bor és környéke
Vendéglátó marketing
Oldaltérkép
 
 
 Facebook Twitter email

 

 

Kérjük támogassa oldalunkat!

Ha tetszik és hasznosnak ítéli oldalunkat, valamint rendelkezik PayPal számlával, kérjük támogasson bennünket 1000 Ft-tal!


Köszönjük!

Cimkefelhő

by Zaragoza Online

Igazi bécsi fagyi a Corvin negyedben PDF Nyomtat Email
Igazi bécsi fagyi a Corvin negyedben - 5.0 out of 5 based on 1 vote
( 1 Vote )
Írta: Horváth Zoltán   
2015 március 06., péntek 11:56

Igazi bécsi fagyi a Corvin negyedben
Pisztácia, dió, áfonya – talán ez lehetne a sorrend az egyik legjobb budapesti fagylaltszalon házi versenyén. A Bécsből érkezett, magyar–osztrák felmenőkkel bíró Nicholas Göndöcsnek és nevelőapjának, Peter Groissböcknek szakmai lelkesedése hamar meghozta gyümölcsét a Corvin negyedben.

Forrás: turizmus.com

A Corvin negyedben Wiener Szalon néven tavaly nyílt cukrászda méltán lett népszerű. Lehet itt kapni a több tucatnyi fagylalton kívül igazi budapesti, olasz és bécsi reggelit (biotejjel), süteményeket és saját pörkölésű kávék egész arzenálját, de széles az italválaszték is.

A főszereplő azonban nyáron a fagylalt, ami kevés hazai édességbirodalomra jellemző. Maguk sütik a tölcséreket is, amit szintén csak néhány hazai cukrászda mondhat el magáról. Nem használnak porokat, festéket, tartósítószereket, dúsítókat, és nem díszítik a tégelyeket, ez a jobb cukrászdákban már korántsem divat. Az ízesítő pasztákat maguk készítik, házilag. Ahogy Nicholas mondja: „a mi fagylaltunk őszinte".

Amint az a szerdai tájékoztatón kiderült, a jó minőségű alapanyag és a frissesség a titka a kellemes zamatú gombócoknak, no meg melléjük a valódi tejszínből készült hab. A Wiener Szalon menülapjának érdekessége, hogy a fagylaltkelyheknek humoros neve is van: ilyen a Mango Jerry (képünkön), a Tom és Cherry vagy a Steve McCream.

Ha valaki az osztrák fővárosból érkezett, igazán otthon érezheti magát: a reggeli mellett még bécsi színes magazinokba is belelapozhat.
Igazi bécsi fagyi a Corvin negyedben
Utolsó frissítés: 2015 március 06., péntek 12:02
 

További cikkek a Hírek kategóriából

Átadták a Gourmet-díjakat 23 május 2018

Borfesztivál a pünkösdi hétvégén Miskolcon 22 május 2018

Itt van Magyarország első WILD FOOD-ja 18 május 2018

Széll Tamás a Bocuse d'Or európai döntőjének zsűrielnöke 16 május 2018

Kétmilliónyi üveg bor vár kóstolásra 02 május 2018

Tizenhárom séf alkotása 26 április 2018

Konyári János a Borászok Borásza 25 április 2018

Jamie Oliver Budapesten 20 április 2018

Hamarosan kiderül, hogy 2018-ban ki lesz a Borászok Borásza! 19 április 2018

Ökoturi és Nádi Szél – élénkül a badacsonyi borturizmus 16 április 2018

Antal Pincészet Baja - Antalvin Kft.

Barátcsuha Borház Balatonakali, Nagy Imre borász. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Olaszrizling, Rajnai rizling, Szűrkebarát, Muskat ottonel, Rose, Merlot

Béla Borászat Imrehegy. A Béla Borászat minőségi palackozott borai: Riesling, Olaszrizling, Nektár, Cserszegi Fuszeres, Cabernet Cuvée, Kékfrankos, Pinot Noir - Kékfrankos Rose

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Varsányi Pince Verpelét. A Varsányi Pince bemutatkozó oldala. Boraink: Verpeléti Muskotály, Debrői Hárslevelű. Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

 

Mentés