Szombattól három héten át várja a látogatókat a balatonfüredi borhetek programsorozata, amelyben újdonságként idén fiatal borászok borbemutatói is szerepelnek – tájékoztatta kedden az MTI-t a kiállító borászok képviselője. Forrás: turizmus.com

Mészáros József elmondta, hogy mintegy harminc szőlőfajtából készülő csaknem 250 féle bor szerepel majd a kínálatban.

A tavalyi időjárás az illatos fajtáknak kedvezett, a tramini, a muskotály, a cserszegi fűszeres, az Irsai Olivér szép borokat adott. A 2014-es borok könnyedek, játékosak, ami ideális a nyári melegben – fejtette ki a borász, hozzátéve, hogy az idei borhét egyik nagy kedvence a rozé lesz, de újra magas ázsiójuk van a rizlingeknek is.

Idén két új borászat települ ki a Tagore sétányra, a Brazíliában éveken át borászként dolgozó dörgicsei Lakatos Tibor pincészete, illetve a közelmúltban alapított Zelna Borászat, és ebben az esztendőben először a Balatoni Borok Háza is jelen lesz a sétányon, ahol összesen huszonöt borász várja a látogatókat – fogalmazott Mészáros József.

A rendezvényen kizárólag a Balatonfüred-csopaki borvidék borászai vehetnek részt, közülük is azok, akik megfelelő pontszámot értek el a városi borversenyen – fűzte hozzá.

Újdonság, hogy a hagyományos ünnepi megnyitó előtt bemutatkozik a Balatonfüred-csopaki borvidék fiatal borászaiból álló Rizling Generáció. A 22 tagot számláló egyesület a borhetek hétköznapjain borbemutatókat rendez majd – jegyezte meg Mészáros József.

A borászok mellett 3 pecsenyesütő, egy cukrászda, valamint 15 kézműves, illetve néhány pálinkaház is várja a látogatókat. Az augusztus 30-ig tartó programsorozat idején a Kisfaludy Színpadon minden este lesznek koncertek, fellép mások mellett Szalóki Ági, a Kaláka, Ferenczi György és a Rackajam, a Mystery Gang és a Mary Popkids.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés