A világ legmeredekebb hegyi vasútjának születésnapjával, csokoládé kalandtúrával és más újdonságokkal készül a svájci Luzern és régiója az idei szezonra.

Idén júniusban ünnepli 125. születésnapját a Luzern házi hegyének is nevezett Pilatus fogaskerekűje, amely a világ legmeredekebb pályájú vasútja. Az egyedülálló mérnöki remekmű 1889-ben 400 nap alatt készült el, 600 ember munkájának eredményeként. A 2132 méter magas Pilatusról csodálatos kilátást nyújt a Vierwaldstätti-tóra és az Alpok 73 hegycsúcsára. A csúcsra épített Pilatus Kulm Hotelt működésének 120. évében, 2010-ben teljesen felújították, így ma Svájc egyik legszebb műemlék szállodája. A vasútvonal Fräkmüntegg nevű megállójában 2014-ben új étterem nyílik.

Új vonzerővel gazdagodik Luzernben a Svájci Közlekedési Múzeum. A Lindt csokoládémárka szakmai alapítványával karöltve dolgozták ki az idén júniusban megnyíló multimédiás Svájci Csokoládé Kalandtúrát, amely ismeretterjesztő módon kalauzolja végig a látogatót a csokoládé útján a kakaóbab termesztésétől, a Svájcba szállításon keresztül a gyártásig és a késztermékekig. A multimédiás utazáson minden érzékszervet – látást, hallást, szaglást, ízlelést, tapintást – bekapcsolnak a felfedezésbe.

Az Európa első hegyi vasútjával büszkélkedő Rigi, amelynek csúcsáról már Viktória királyné is megcsodálta a naplementét, 100 kilométeres túraúthálózatával és a Mario Botta sztárépítész tervei alapján készült Rigi-Kaltbad ásványvizes fürdővel és spa-val eddig is remek kikapcsolódási lehetőségeket kínált. Mindezt megfejeli a 2014-ben kiépülő Rigi-túraút, amelynek mentén pihentető oázisok és a mintegy 40 wellnessállomás nyújtanak majd teljes feltöltődést.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés