Forrás: turizmus.com

Az Air France, a KLM és a Martinair november első két hetében 1650 tonnányi, azaz 1,9 millió palack 2014-es évjáratú újbort szállított ki.

A hagyományok szerint a november harmadik csütörtökétől kezdődő Beaujolais, vagyis újbor megjelenése világszerte ünnep, áldást hoz az étkezőasztalokra. Az Air France-KLM és a Martinair légitársaságok idén is komoly erőforrásokat vetettek be, hogy az értékes, szállítmányt idejében eljuttassák a világ minden sarkába.

A legnagyobb fogyasztók a japánok, a teljes rakomány 76 százalékát ugyanis Tokióba, Oszakába és Fukuokába repítették. A távol-keleti országon kívül komoly felvevőpiac még Kanada, Kína, az Amerikai Egyesült Államok.

A „gamay" szőlőfajtából készülő Beaujolais Nouveau története egészen a XIX. századig nyúlik vissza. Az 1960-as évekig a Beaujolais ünnep a lyoniak kiváltsága volt, a 70-es években meghódította Párizst, ma már a világ borkedvelői körében az egyik legnépszerűbb ünnep. Több mint 120 országban várják a rendkívül gyümölcsös, friss, illatos újbor érkezését.

Eredetileg november 15-e volt az újbor forgalomba hozatalának legkorábbi időpontja, de 1985-ben változtattak, áttették november harmadik csütörtökére, így a mulatozók már egy egész hétvégén keresztül élvezhetik az új évjárat első borát.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés