A magyar pálinkának nehéz betörni az osztrák piacra

A magyar pálinkának nehéz betörni az osztrák piacra - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

A magyar pálinkának nehéz betörni az osztrák piacra

Hiába hungaricum a pálinka, a gyümölcspárlatok terén óriási a konkurencia Ausztriában és Németországban. Ezért, bár a legfinomabb gönci barackból, a leggondosabb kézimunkával készül, ahhoz is évek kellettek, hogy Champion-díjas legyen a Destillatán, a leghíresebb osztrák gyümölcspárlat versenyen – mondta Márton János, a Márton és lányai pálinkafőzde mestere a tudósítónak egy sajtótájékoztatón.

Míg nálunk 600 főzde működik, addig Ausztriában 60 ezer, hiszen minden családi gazdaságban főznek és helyben el is adják a terméket, többnyire a falusi turizmus keretében – tette hozzá a Paksi Atomerőmű műszaki igazgatójából 20 évvel ezelőtt főzőmesterré avanzsált szakember. Szinte lehetetlen elérni, hogy betörjünk a külhoni jól fizető piacokra.

A válság ellenére a cég folyamatos fejlődést mutat, köszönhetően a gondos munkának. Évi 40-50 ezer palacknál nem is akarnak többel kijönni a piacra.  „Hat éve küzdök a barackkal a Destillatán és most érett be a munka gyümölcse, az osztrákok fejet hajtottak a pálinkánk előtt.  Nem adták könnyen” – jegyezte meg Márton János. Az új sikeritalnak a kökényből párolt ígérkezik, amely kékesfekete, hamvas, csonthéjas vadgyümölcs létére szép illatú, vastag, testes, mégis könnyed pálinkát ad.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés