Tűzijáték, családi szórakozás és gasztronómia – ezek a főbb jelszavai az augusztus 20-i budapesti ünnepségsorozatnak.

Forrás: MTI

Amint arról a Parlamentben Kun Szabó István vezérőrnagy, a HM államtitkára beszámolt, a terv szerint a Kossuth téri díszünnepséggel – katonai tiszteletadással, ünnepélyes zászlófelvonással és a honvédtisztek avatásával - veszi kezdetét a nap. Áder János köztársasági elnök ünnepi beszéde után Hende Csaba honvédelmi miniszter köszöntőjével folytatódik.

Délelőtt tíz órakor indul a parlamenti nyílt nap, amikor belépődíj nélkül megtekinthető az országház.

Ugyancsak délelőtt tíz órakor kezdődnek a családi programok és a koncertek a Várkert Bazárnál felállított színpadon. Magyarország Tortájának felvágása után szórakoztató és gyermekprogramok következnek, egészen este 9 óráig.

A Lánchíd utcában a Magyar Ízek Utcájában a színes gasztronómiai kavalkád szintén délelőtt kezdődik.

Délután fél 3-tól aratómenet indul a Szent György térről, majd kenyéráldás lesz a Szent István szobornál. Délután 5 órakor kezdődik a Bazilikában az ünnepi szentmise, este 6-kor indul a Szent Jobb körmenet

Este 9-től fél 10-ig a hagyományos ünnepi tűzijátékban gyönyörködhetünk.

Erről Leskovics Éva, az eseményt elbonyolító cég vezető pirotechnikusa számolt be.

Az idei hat kilövési pont között régi-új helyszínként köszönthetjük a Gellérthegyet. A tűzijáték látványvilága történelmi szimbólumokat, eseményeket, korokat idéz.

A tűzijátékot legjobban a Duna rakparti szakaszáról, a Gellértheggyel szemben, a Belgrád rakpartról és a Duna korzóról lehet majd látni. Minden olyan helyszín is ideális a megtekintésre, ahonnan a Szabadság híd és a Lánchíd közötti dunai szakasz, valamint a Gellérthegy jól látható.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés